پرسش :

من پوشش خود را در مقابل پسرم رعایت می‌کنم؛ اما وقتی با همسایه ها و آشنایان رفت و آمد می‌کنیم، آن‌ها توجه نمی‌کنند. همچنین گفته بودید مادر‌ها در خانه آرایش نداشته باشند؛ امّا در محیط بیرون فرزند اقسام مدل های آرایش را می‌بیند در این موارد چه راه حلی پیشنهاد می‌کنید؟


پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

مادران باید در این موارد به دو نکته توجّه داشته باشند:

الف. مصالحه نکردن در مورد تربیت
وقتی فرزند می‌بیند که مادر در محیط خانه پوشش کاملی دارد؛ ولی خانم‌های همسایه پوشش مناسبی ندارند؛ دچار تضاد می‌شود؛ لذا مادر باید این تضاد را حل کند و در مورد تربیت فرزندشان با کسی مصالحه نکند؛ مثلا مؤدّبانه به خانم‌های همسایه بگوید: پوشش من در محیط خانه این‌طور است و نمی‌خواهم فرزند من افرادی را با پوشش کمتر ببیند. اگر آن‌ها انسان‌های منطقی باشند، قطعاً رعایت می‌کنند؛ امّا اگر منطقی نباشند این ارتباط خوب نیست؛ زیرا بچّه‌ها هر مقدار که بزرگ‌تر ‌شوند دقّت‌های آن‌ نسبت به محیط بیشتر می‌شود و بیشتر آسیب می‌بینند.

ب. آرایش
ما معمولاً به مادران سفارش می‌کنیم که در مقابل فرزندانشان از لوازم آرایش استفاده نکنند؛ امّا اگر آرایش کرده در مقابل آن‌ها ظاهر شوند، اشکالی ندارد؛ البته آرایش مادر هم نباید غلیظ باشد.
اگر فرزندمان در خیابان زن‌های آرایش کرده را دید و از ما سؤال کرد، ما نباید به او دروغ بگوییم و کار آن‌ها را تقبیح کنیم؛ مثلاً نباید به او بگوییم که این افراد بد هستند و خدا آن‌ها را دوست ندارد؛ بلکه باید خیلی منطقی و کوتاه جواب او را بدهیم؛ مثلاً به او بگوییم: خانم‌ها باید در خانه آرایش کنند؛ زیرا برخی از چیزها را نباید نامحرم ببیند. آیا توجّه کردی که من در مقابل بابا چادر سر نمی‌کنم؛ او محرم است و مردهای بیرون نامحرم هستند.​​​​​

پرسش های مرتبط:

من و همسرم در اعتقاداتمان اختلاف داریم و دارای یک فرزند هستیم. آیا صلاح است که دوباره بچّه‌دار شویم؟

چرا فرزندان پسر از مادر الگو نگرفته و از پدر الگو می‌گیرند؟ آیا واقعاً این قانون بوده و یک مسئله وراثتی است؟

من یک فرزند خوانده‌ دارم که اگر روزی او متوجّه عدم نسبت خونی با ما بشود، نمی‌دانم چگونه با این مشکل بخورد کنم؟

برای لکنت زبان پسر ۴ ساله‌ام باید چه کار کنیم؟

آیا تربیت بچّه‌های دو قلو نسبت به بچّه‌های یک قلو سخت تر است؟